Orangea och blåa ballonger i en stor sal framför en talarstol med Stockholmsuniversitets logga på
 

1969 skapades AKPA för att förstärka kompetensen inom juridik, samhällsekonomi och ledarskap, och är sedan 1972 en självständig grundutbildningsenhet vid Institutet för social forskning (SOFI) på Stockholms universitet. Alla utbildningar på AKPA syftar till att ge fördjupade kunskaper om arbetsmarknaden och arbetslivet ur ett brett perspektiv.

– Våra lärare är genomgående experter i sitt ämne med mångårig forskning bakom sig. Vi bjuder också ofta in gästföreläsare från arbetsmarknadens parter och näringslivet för att än mer öka utbildningens verklighetsanknytning, säger Anne Boschini som är studierektor för AKPA.

Tidigare studenter har beskrivit AKPA som en utbildningsmiljö som är personlig, varm och engagerad där lärarna är kompetenta och brinner för det de gör – läs mer om det här.  AKPA:s kurser är aktuella både för dig som vill klättra på karriärstegen som för dig som vill byta karriärväg. Kurserna riktar sig till dig som behöver kunskaper om arbetsmarknads- och personalfrågor.

Varje termin börjar ca 200 studenter på någon av AKPA:s kurser. Det är tvärvetenskapliga kurser som innehåller exempelvis arbetsrätt, sociologi, management och arbetsmarknadsekonomi. De flesta läser kurser på fristående basis för att sedan kombinera AKPA-kurserna med ett huvudämne för att sätta ihop en egen kandidatexamen. Men det är även vanligt att man läser kurser på AKPA för att komplettera en tidigare utbildning och/eller arbetslivserfarenhet för att komma vidare och kanske även byta riktning på sin karriär.

AKPA erbjuder idag flera olika kurser på grundnivå, fristående och inom olika program. AKPAs fristående kurser kan med fördel kombineras med andra kurser och på så sätt ingå en kandidatexamen. AKPA samarbetar med sociologiska institutionen och ger kurser inom kandidatprogrammet Arbetsliv och arbetsmarknad (180 hp) samt kandidatprogrammet Personal, arbete och organisation (180 hp). AKPA samarbetar även med Studie- och yrkesvägledarprogrammat vid Stockholms universitet med kursen Arbetsmarknadspolitik och ekonomi (7,5 hp).

Ett porträtt av Anne Boschini, studierektor för AKPA.
Anne Boschini är docent i nationalekonomi och studierektor för AKPA

–  För att uppmärksamma att AKPA nu fyller 50 år kommer vi att ordna öppna föreläsningar och andra evenemang både för framtida och tidigare AKPA-studenter, och såklart den intresserade allmänheten, säger Anne Boschini.

Läs mer om våra utbildningar och ta gärna kontakt med oss om du har några frågor.
Välkommen till AKPA!
 

Tillbaka till AKPA:s förstasida