Charlotta Magnusson har varit anställd på SOFI sedan 2003. Hon började som forskningsassistent och disputerade 2010 i sociologi med avhandlingen ”Mind the Gap. Essays on Explanations of Gender Wage Inequality”. Hennes forskning omfattar social stratifiering, särskilt ojämlikhet mellan könen, arbetsmarknadssociologi, skärningspunkten mellan arbete och familjeliv, hälsoskillnader mellan könen och hur levnadsförhållanden under barndomen påverkar ens ställning på arbetsmarknaden senare i livet.

Charlotta Magnusson

Sedan 2018 är Charlotta Magnusson även lektor på SOFI:s utbildningsenhet AKPA där hon undervisar arbetsmarknadssociologi
–  Jag ser fram emot att arbeta för att SOFI ska fortsätta vara ett framstående forskningsinstitut och en trevlig och givande arbetsplats, säger Charlotta Magnusson.

Här kan du läsa om en av Charlotta Magnussons senaste studier.